1 2 3

Bergfalk & Co er på forkant med myndighedskrav til sporbarhed på fisk og opererer i dag med et effektivt system, der registrerer alle påkrævede sporingsdata og sammenkobler dem med fisken, når den vejes, pakkes og forsendes ud til kunderne.

På forkant med myndighedskrav til sporbarhed på fisk

"Alt registreres præcist – vi kan altid se, hvilken leverance der er gået til hvilken kunde. Så vi er klar og kan idag – automatisk - sende alle påkrævede sporingsdata til de svenske fiskerimyndigheder”

David Bramskog, Logistikchef Bergfalk & Co

Optimering af produktionen
Bergfalk & Co har vokset ganske hurtigt igennem de seneste 6 år, hvilket har skabt en del udfordringer i produktionen. Logistikchef David Bramskog forklarer; ”Vi havde behov for at forbedre effektiviteten og få bedre struktur på processerne i vores fiskeproduktion. Vi sælger bare lite hel fisk – hovedparten fileterer og forædler vi selv. Det betyder, at 100 artikler med hel fisk vokser til ca. 2.500 artikelnumre totalt. Så det er mange artikelnumre, at vi skal håndtere”.

Bergfalk & Co havde tidligere håndteret batch-numre på fisk med papir og pen, hvilket er svært med så mange artikelnumre. Og da så de svenske fiskerimyndigheder (Hav & Vatten) samtidig indførte de nye bestemmelser om sporbarhed af fisk, som krævede en udvidet mærkning af fisken, besluttede Bergfalk & Co at investere et nyt system, som kunne håndtere både sporbarhedsmærkning og styring af batchnumre på en effektiv og sikker måde.

Integration til Pyramid
David Bramskog fortæller; ”Efter at have undersøgt mulige leverandører på markedet, valgte vi at investere i fire pakkestationer fra Scanvaegt Systems til vores fiskepakkeri. Hver station består af PlusFlex softwaresystem, en bordvægt med indikator og pt9000 industri computer samt Intermec etiketprinter i vandtæt kabinet”.

Via PlusFlex har alle pakkestationerne integration til Bergfalks adm. system, Pyramid. Når operatøren går i gang med et pakkejob, henter han kundeordrer ned fra Pyramid til PlusFlex-systemet. Derefter går operatøren i gang med at pakke ordren. Alle data – kunde, ordre, artikelnr. og sporingsdata gemmes i PlusFlex, som sender data tilbage til Pyramid-systemet. Det sikrer hurtigt og tydeligt overblik over status på de ekspederede ordrer.

Automatisk sporingsregistrering
I dag klarer Bergfalk & Co også opgaven med sporingsmærkning af fisk på en effektiv måde. David Bramskog forklarer, ”Vi har for nylig igangsat en ny KPK pakke (konsumentpakke), som vi mærker til butik med stregkoder, vægt, fangstzoner, fangstredskab og alle påkrævede data. Og det fungerer også fint. Alt registreres præcist – vi kan altid se, hvilken leverance der er gået til hvilken kunde. Så vi er klar og kan idag – automatisk - sende alle påkrævede sporingsdata til de svenske fiskerimyndigheder (Hav & Vatten)”.

Erfaring med system-integration
Om grunden til at vælge Scanvaegt Systems som leverandør fortæller David Bramskog; ”Vi ønskede en løsning med fuld integration vores Pyramid-system – og det kunne Scanvaegts PlusFlex-system håndtere. Scanvaegt Systems havde også lang erfaring med at etablere integration til administrative systemer. Vi anvender også andre Scanvaegt-systemer i vores kødproduktionen og kender dem som leverandør”.

"Scanvaegt-systemet funker bra"
Fordelen ved PlusFlex-systemet er, at det har et brugervenligt operatør-interface, der kan tilpasses og gøres overskueligt og enkelt. David Bramskog forklarer; ”Vi fik tilpasset skærmbilledet, så knapperne passer til vores arbejdsopgaver – det betyder, at der på operatør interface ikke er en hel masse, man skal trykke på. Så vores pakke-operatørerne er tilfredse og synes, at pakkestationerne fungerer rigtigt godt”.

Leverandør af kvalitetsvarer
Bergfalk & Co, som blev etableret af Anders Gustaf Bergfalk i 1840, er en grossistvirksomhed, der leverer fisk, skaldyr, fjerkræ, kød, vildt, svampe, bær og ost til restaurant, butik, catering, café og hotel. Anders Gustaf Bergfalk var oprindeligt ”diligenspostiljon” og begyndte på sine postrejser mellem Göteborg og Stockholm af sælge delikatesser som østers og hummer fra Vestkysten. Siden da er virksomheden vokset til en omsætning på ½ mia. i 2016 og beskæftiger idag ca. 100 medarbejdere.

Bergfalk & Co, der er certificeret inden for MSC og ASC, stiller høje krav til produkterne og prioriterer såvel kvalitet, økologi som dyrevelfærd, når de udvælger nye produkter. Produktsortimentet omfatter svenske og udenlandske kvalitetsprodukter. En stor del af produkterne udgøres af fisk, kød og fjerkræ, som Bergfalk & Co selv opskærer, fileterer og forædler i moderne HACCP-certifierede lokaler.

+ Læs mere

Bliv inspireret af vores koncepter og løsninger

Vil du vide mere?

Allan Hedevang
+45 4030 2729

ahe@scanvaegt.dk