1 2 3 4

Med Bilwincos multihead weigher har Kebco Kebab den mest effektive vejeløsning, som klarer portioneringen uden problemer - med en vejehastigheder på op til 1500 kg i timen.

Færdigpakket kebab på kun 4 minutter

"Hvor vi tidligere med den manuelle produktion kunne fremstille 170 kg per medarbejder, så er vi idag nået op på 1.000 kg pr. medarbejder"

Operativ Manager Alexander Karasar, Kebco Kebab Company

Kebco Kebab Company AB satser på kvalitet – det gælder ikke bare råvarer, hygiejne, miljø og servicen, men også produktionsprocessen. Alt produktionsudstyr er optimeret, hvilket betyder, at fremstillingen af kebab slices - fra fars til færdigpakket produkt - klares på bare 4 minuter.

Hurtig, automatisk, kontamineringsfri proces
Baseret på egne innovative løsninger fremstiller Kebco Kebab Company tynde, ensartet grillet kebab slices under varenavnet ”Jasmins” i en automatisk, kontamineringsfri proces. Processen fra fersk til färdig produkt tager blot 4 minuter – her bliver kødet formet, grillet og kølet ned til -2°C.

Derefter fortsætter det lynfrosne kebabkød ad conveyorsystemet frem til en Bilwinco multihead weigher for portionering. Multihead weigheren, der er leveret af Scanvaegt Systems, har 20 vejebeholdere, som automatisk vejer og portionerer kebab-strimlerne ud i portioner á 1.500 g og 400 g, der fyldes i poser vha. posemaskine.

Portionerer op til 1.500 kg/time
Da kebab slices er fedtede og samtidig ret lange - fra 100 til 200 mm – kan de være lidt besværlige produkter at fremføre og veje, da de har en tendens til at klistre fast. Men takket være den effektive vibratorteknologi og de specielle distributionsruller på Bilwincos multihead weigher, foregår portioneringen uden problemer med en vejekapacitet på op til 1.500 kg i timen.

Operativ Manager Alexander Karasar fortæller; ”Hvor vi tidligere med den manuelle produktion kunne fremstille 170 kg per medarbejder, så er vi idag nået op på 1.000 kg pr. medarbejder. De grillede kebab slices kommer i et konstant flow. Derfor er vi afhængig af, af den videre proces foregår hurtigt og effektivt, så vi undgår produktionsstop. Med Bilwinco multihead weigher har vi fået den effektive vejeløsning, der er istand til at håndtere vores kebab slices og holde produktionen kørende”.

Højere produktivitet
”Vi arbejder målrettet med at optimere vores produktion. For at øge produktiviteten og effektivisere opgaven med at pakke kebabkødet besluttede vi at investere i en Bilwinco multihead weigher. Det har gjort, at vi nu klarer produktionsvolumen på 150 tons pr. måned”, forklarer Alexander Karasar og fortsætter; ”Samtidig har multihead weigheren betydet, at vi har opnået en produktionsforbedring på 10-12% og kan undvære 2 personer i produktionen.

Kamera sikrer hurtig indgriben
Multihead weigher-systemet er også udstyret med kamera-overvågning, så man hurtigt kan gribe ind i tilfælde af problemer. Kameraet er placeret oven over multihead weigheren og giver komplet overblik over vibratorrender og vejebeholder.

Udvidet kvalitetskontrol
Kebco Kebab har fokus på høj produktkvalitet og har derfor integreret en Loma X-ray maskine til automatisk røntgen-inspektion i pakkelinien efter multihead weighers – her bliver samtlige poser med kebab slices kontrolleret og frasorteret, hvis de indeholder evt. fremmedlegemer.

En virksomhed i vækst
Kebco Kebab Company AB blev etableret af administrerende direktør Önder Tulunay og 2 partnere i 1993. Siden da har virksomheden været i konstant vækst og beskæftiger idag 45 medarbejdere.

Kebco var blandt de første i verden til at fremstille grillet kebab slices. Önder Tulunay udviklede selv en unik maskine, der griller kebabkødet til perfektion, efter tilsætning af egen hemmelige krydder-blanding. I 2001 iværksatte de endvidere en kvalitetsikring af produktionen, som sikrer kebabkødet af høj kvalitet.

Nye udviklingsprojekter i fremtiden
Kebco Kebab Company AB har med deres effektive produktion med fokus på både kvalitet, krydderi, proceshastighed og produktionsudstyr skabt et total-koncept til fremstiling af kebab slices. Dette koncept har firmaet patenteret under navnet ”Kebco Processen”, som de idag tilbyder andre virksomheder på franchise-basis – senest har Kebco Kebab bl.a. indgået franchise aftale med et tysk kebab-producent.

+ Læs mere

Bliv inspireret af vores koncepter og løsninger

Vil du vide mere?

Thorbjørn Schütt
+45 4089 0444

ths@scanvaegt.dk